EN
NL

Hoe was ik mijn haar met weave of vlechtjes

Voor je je haar gaat wassen is het belangrijk je haar uit te borstelen. Begin onderaan en werk met de borstel naar de hoofdhuid toe.

Was je haar één tot maximaal twee keer per week. Onthoud dat het niet altijd nodig is je haar met shampoo te wassen. Shampoo houdt de hoofdhuid wel schoon, maar droogt deze ook uit. Gebruik de shampoo daarom liefst één keer per week. Als je het vaker wast is het vaak voldoende alleen met warm water te wassen. Heb je vlechtjes, gebruik dan geen conditioner. Door de vlechtjes kun je de conditioner namelijk niet goed verwijderen en zal deze zich ophopen, waardoor je vuil krijgt. Uiteindelijk zal dit gaan plakken, waardoor je vlechtjes zullen gaan klitten en zich zullen vasthechten aan je eigen haar. Het wordt dan heel moeilijk (soms onmogelijk) om de vlechtjes te ontrafelen. Gebruik conditioner pas weer nadat de vlechtjes zijn verwijderd. Bij weave kun je soms wel conditioner gebruiken, maar dit kun je het beste aan de kapper vragen die de weave zet.

Gebruik ook niet te heet water. Heet water is slecht voor het haar, en droogt je hoofdhuid eerder uit. Het is natuurlijk lekker met heet water te douchen, maar probeer dan de kraan wat kouder te zetten als je je haar wast.

Gebruik altijd een milde shampoo met lage Ph-waarde. Dit is beter voor je haar en je hoofdhuid. Als je geen vlechtjes of weave hebt, gebruik dan een conditioner of masker voor extra glans en zachtheid. Heb je geen afrikaans haar, dan hoef je natuurlijk niet altijd een conditioner te gebruiken. Is je haar van nature al glanzend en dik, zorg dan dat je vooral niet teveel conditioner gebruikt, zodat je haar niet te vet wordt.

Let op dat je tijdens het wassen altijd in een neerwaartse beweging te werk gaat. Maak met je vingers horizontale bewegingen tussen de haren om je hoofdhuid te wassen. Ook bij het uitspoelen maak je dezelfde bewegingen om er zeker van te zijn dat alle shampoo- en conditionerresten zijn verwijderd. Spoel je haar heel grondig uit zodat het vrij is van alle shampoo, conditioner en masker.

Na het wassen dep je het haar droog, nat haar nooit borstelen om haaruitval te voorkomen. Je kunt het haar, tijdens of na het wassen, ontwarren met je vingers. Laat je haar aan de lucht drogen of gebruik een fohn op koude stand.

Let op : Wanneer je extensions/weave hebt is het belangrijk om de waxjes droog te föhnen op koude stand en deze niet te lang nat te laten.


 © 2023 africanhair.nl - Gerealiseerd door Progress in Control IT Solutions CMS - All rights reserved