EN
NL

Wat is vlechten

Vlechten is een techniek waarbij je met twee, drie of vier gelijke strengen die je over elkaar heen brengt een vlecht maakt. Vlechten is niet schadelijk voor je haar want er worden geen chemisch middelen aan je haar toegevoegd.

Vaak zetten mensen vlechtjes omdat het handig en makkelijk is. Je hoeft 's ochtends je haar niet te kammen: één keer met je handen door het haar heen, of een keer je hoofd goed schudden en het haar zit weer in model. Vlechtjes zijn daarom ideaal voor als je op vakantie gaat, vaak zwemt, bij specifieke sporten, zoals zwemmen, of vechtsporten waarbij je haar niet los mag zitten, turnen, etc. En verder staat het natuurlijk ook nog eens gewoon heel mooi. Ook is het leuk om vlechtjes te zetten bij speciale gelegenheden, zoals een feestje.

Als je je haar wil gaan vlechten is het van belang dat je vooraf wast met een shampoo en conditioner en zorgt dat je eigen haar en hoofdhuid goed schoon zijn. Dan hoef je niet meteen te wassen nadat je haar is ingevlochten. Bovendien moet je geen conditioner gebruiken als je haar is ingevlochten.

Houd er rekening mee dat als je vlechtjes voor de eerste keer zet je wel twee tot drie dagen last kan hebben van een trekkende hoofdhuid. Als je Europees haar hebt, zorg er dan voor dat je bij een kapper bent die ervaring met Europees haar heeft. Europees haar is namelijk veel gladder dan kroeshaar, en laten dus eerder los. Veel Afrikaanse kappers zetten de vlechtjes echter veel te strak, waardoor sommige klanten na veel geld betaald te hebben binnen een week de vlechtjes al weer laten uithalen. Als u bij African Hair de vlechtjes laat zetten weet u zeker dat u dit niet overkomt. Wij zetten wekelijks vlechtjes bij Europees haar, en weten een goed evenwicht te vinden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie. © 2023 africanhair.nl - Gerealiseerd door Progress in Control IT Solutions CMS - All rights reserved