EN
NL

Slapen met weave en human of brazilian hair en vlechtjes

Je ontkomt er natuurlijk niet aan dat je met je haar, al dan niet met human hair, brazilian hair, met weave of met vlechtjes, moet slapen. Houd er echter wel rekening mee dat je met weave en vlechtjes tijdens het slapen extra kans loopt op beschadiging. Er zijn twee belangrijke maatregelen die je moet nemen om je haar zo lang mogelijk goed te houden:

Stop je haar in een haarnetje

Doe voor het slapen gaan je haar in een vlecht onderaan je hoofd, in een lage staart, of beter nog: gebruik een haarnetje. Een haarnetje voorkomt dat je haar tijdens het draaien in de slaap in de knoop komt, waardoor het minder zal klitten. Als je geen haarnetje hebt, dan is er ook een simpel alternatief: je kunt een oude panty gebruiken als haarnetje. Je knipt de benen af en legt bij de kruising van de benen een kleine knoop. Je kunt dan de panty gewoon over je hoofd leggen en als haarnetje gebruiken. Dat is bijna net zo goed, en zeker beter dan niets.

Slaap NOOIT met nat of vochtig haar

Slapen met nat haar is echt doodzonde nummer één, zeker als je vlechtjes of weave hebt. Nat haar zorgt ervoor dat je haar eerder stof aantrekt, waardoor vuil zich makkelijker ophoopt. Het haar zal dus eerder gaan knopen. Daarnaast zullen bij weave de bontjes van binnenuit verzadigen, waardoor het haar eerder los zal laten. Hierdoor kun je je meestal dure weave minder lang gebruiken en zul je deze eerder moeten vervangen.
 


 © 2023 africanhair.nl - Gerealiseerd door Progress in Control IT Solutions CMS - All rights reserved