EN
NL

Verzorging van het haar - weave en vlechtjes

Verzorging Braziliaans haar (Brazilian hair), human hair en weave

Voor al het haar geldt dat mooi haar goed verzorgd moet worden om mooi te blijven. Want mooi haar is het visitekaartje van de vrouw. Waar je eigen haar gevoed wordt vanuit de wortels, geldt dat echter niet voor human hair. Human hair, of het nu Braziliaans haar, of welke andere soort van human hair maar ook is, heeft daarom altijd extra verzorging en voeding nodig. En daarnaast heeft je eigen haar ook verzorging nodig. Je eigen haar heeft zuurstof nodig, en dat krijgt het via de puntjes. Zijn de puntjes dood, dan krijgt het haar te weinig zuurstof. Laat daarom eens in de drie maanden je dode puntjes knippen, ongeacht of je nu vlechtjes of weave zet.

Extra verzorging voor het haar

Een eerste belangrijke opmerking: ga niet zomaar met allerlei chemische middelen aan de slag. Lees altijd eerst de gebruiksaanwijzing en zorg dat je weet waar het middel voor dient. Als je het niet zeker weet, omdat de gebruiksaanwijzing bijvoorbeeld in een andere taal is, vraag dan de verkoper om advies. En onthoud: overdaad schaadt. Gebruik dus niet te veel, en vooral ook niet te vaak. Ook hiervoor geldt: lees de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

Om het haar meer te voeden, glans te geven of zachter te maken kun je het beste een olie of serum gebruiken. Probeer zoveel mogelijk chemische middelen of middelen met alcohol te vermijden. Een goede olie is bijvoorbeeld Argan olie. Argan olie smeer je vooral op de punten, en masseer je met je handen door het haar. Aangezien human hair niet aan de eigen hoofdhuid vastzit, heeft het niet heel veel zin de Argan olie goed op de hoofdhuid in te masseren - tenminste, als je als doel hebt het human hair te verzorgen. Voor je eigen haar kun je altijd de Argan olie op de hoofdhuid aanbrengen. Sterker nog, heb je weave, vergeet dan niet eens per week ook je eigen haar te verzorgen door olie juist wel op de hoofdhuid aan te brengen. Wissel dit af met de verzorging voor de weave.

Bij human hair kun je de verzorgende producten ook aanbrengen als de weave nog niet in het haar zit. Probeer dan wel te voorkomen dat het haar gaat klitten, of in de knoop raakt, of erger nog, beschadigt. Strijk daarom altijd met het haar mee naar beneden. Dit is ook belangrijk als je je haar verwijdert.

Zorg er bij weave voor dat het haar niet te nat wordt, of in ieder geval niet te lang nat blijft. Als je naar je gevoel teveel olie hebt aangebracht, dan kun je deze het beste droog föhnen op de koude stand. Let op: van hitte beschadigt het haar sneller!

Verzorging van vlechtjes

Het is een misverstand te denken dat het niet nodig is om je haar te verzorgen als vlechtjes gezet zijn. Ook dan is verzorging nodig. Maar het is belangrijk te begrijpen dat je met je haar dan wel anders moet omgaan.

Het probleem zit hem erin dat je hoofdhuid minder goed bereikbaar is dan normaal. Daardoor kunnen verzorgende producten wel op de hoofdhuid komen, maar is het heel moeilijk deze er weer vanaf te krijgen. De resten die achterblijven veroorzaken vuil, en zorgen ervoor dat je haar gaat klitten en aan elkaar gaat plakken. Als dit te lang blijft zitten kan het nagenoeg onmogelijk zijn om de vlechtjes nog uit elkaar te halen. In plaats van vlechtjes heb je dan bijna dreadlocks, die je bijna alleen nog maar met een schaar kunt verwijderen. En dat was zeker niet de bedoeling.

Heb je dus vlechtjes? Gebruik dan geen conditioner, en ook geen haarvet. Dit zorgt echt alleen maar voor veel ellende. Gebruik veeleer een olie of een spritz. Een goede olie, zoals Argan olie, verzorgt het haar, en zorgt er ook voor dat het haar glad blijft, waardoor het minder klit. Het beste breng je deze olie aan nadat je het haar gewassen hebt, en als het nog vochtig of klam is. Probeer de olie zoveel mogelijk bij de wortels van de vlecht aan te brengen, en masseer dan met je vingertoppen de hoofdhuid. Op die manier kan de olie je eigen haar intrekken. Het is belangrijk op die manier je hoofdhuid niet te laten uitdrogen. 

Verwijder vlechtjes tijdig

Misschien nog wel het allerbelangrijkst is om de vlechtjes tijdig te verwijderen! Houdt vlechtjes niet te lang in. Als de hoofdhuid jeukt, dan kun je in eerste instantie speciale olie of haar spritzes aanbrengen. Maar uiteindelijk zal er altijd vuil ophopen, en zullen de vlechtjes gaan plakken. Als dat gebeurt zal het kunsthaar zich gaan hechten aan je eigen haar. Hoe langer je wacht, hoe moeilijker je het kunsthaar kunt verwijderen. Laat vlechtjes daarom maximaal twee tot drie maanden zitten, en controleer na anderhalve maand iedere twee weken of zich niet teveel vuil heeft opgehoopt. Want het lijkt goedkoper zo lang mogelijk met de vlechtjes te doen, maar we hebben ook hele verdrietige klanten gehad omdat de vlechtjes echt niet meer los te krijgen waren.


 © 2023 africanhair.nl - Gerealiseerd door Progress in Control IT Solutions CMS - All rights reserved